Kwantum

Kwantum is de grootste woondiscounter in Nederland en België en sinds 2014 onderdeel van de Homefashion Group (HFG). Kwantum is marktleider in wand-, raam- en vloerproducten en één van de grootste aanbieders van meubelen, tuinmeubelen, keukendecoratie, woondecoratie, opbergartikelen, gereedschap en verf. Kortom, een verrassend compleet assortiment voor in en om het huis tegen een gegarandeerd laagste prijs. Voor iedere woonwens is er wel een oplossing in huis. Met meer dan 100 winkels is er altijd wel 1 Kwantum dichtbij om de artikelen te komen bekijken. Maar ook vanuit huis zijn de artikelen verkrijgbaar.

Bij Kwantum zijn er meerdere projecten opgeleverd:

  1. Procesdesign van serviceprocessen, welke passen in de multichannel omgeving, met lage kosten (gestroomlijnd stabiel proces) met requirements naar ICT voor benodigde ontwikkelingen, aansluiting met de financiële processen en mogelijkheid tot real time rapportage (aug 2015 – jan 2016)
  2. Rationalisatie en herstructurering van de afdeling Services (27 FTE) – Nieuwe organisatiestructuur, nieuwe leidingstructuur, nieuwe manier van werken, training en coaching geïmplementeerd, geluidsisolatie laten plaatsen, nieuwe telefooncentrale en integratie van verkoopondersteuning en receptie. Resulterend in een acceptabele workload, meer tevreden klanten, uniformiteit in oplossing en communicatie, verbetering image in de organisatie, enzovoort (jan 2016 – mrt 2017)
  3. Rationalisatie afdeling Diensten (Benesto): optimalisatie van de werkprocessen, advies afgeven over ICT benodigdheden, optimalisatie organisatiestructuur en verbetering van positie van de afdeling in de organisatie, en nog veel meer. (mrt 2017 – jun 2017)
  4. Projectleiding inzake ontwikkeling kassa’s in alle filialen in Nederland en België met als doel overdracht naar de HFG mensen wanneer de organisatie daar klaar voor is (mei 2017 – nov 2017)